Díjazottak: 2011

Akikről a hírek szólnak

2019/20 2018/19 2017/18 2016/17 2015/16 2014 2013 2012 2011 2010 2009



Idén is kiderült, kik az ügyfélkiszolgálás legjobbjai hazánkban

A Provident Pénzügyi Zrt., a Mercedes – Benz Hungária Kft., a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft, az Openhouse Ingatlan Franchise hálózat valamint a Vodafone Magyarország Zrt. nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjakat

Budapest, 2011. október 14. – Immár harmadik éve ismerhetjük meg a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díj nyerteseit. A verseny három kategóriában zajlott, a személyes és a telefonos ügyfélkiszolgálás mellett idén e-mail-en keresztül is mérték a szervezők az ügyfélkezelést. Kategóriájában a Provident Pénzügyi Zrt., a Mercedes-Benz Hungária Kft., a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft., az Openhouse Ingatlan Franchise hálózat és a Vodafone Magyarország Zrt. vehette át az első helyezettnek járó díjat. Személyes kategóriában a Telenor Magyarország Zrt. érte el a távközlési ágazaton belüli legjobb eredményt. Az elismeréseket, díjakat ünnepélyes gálavacsorával egybekötött díjátadón adták át a szervezők.

A verseny célja, hogy fejlessze a hazai üzleti kultúrát, valamint lehetőséget ad a résztvevő vállalatoknak ügyfélkiszolgálási színvonaluk összehasonlítására ágazatokon belül és ágazatok között is. A megmérettetés során több mint hatezer ügyfelet kérdeztek meg, és közel kétezer próbavásárlói tesztet értékeltek a szervezők, mely alapján kialakult az induló cégek rangsora.

„A személyes kiszolgálás kategóriában a próbavásárlók 85%-a érezte fontos ügyfélnek magát, és ismerőseinek is ajánlaná a terméket, szolgáltatást. 65%-ban láttak névkitűzőt, névtáblát az ügyfélszolgálati munkatársnál, és 56%-ban kaptak ajánlatot egyéb termékre, szolgáltatásra.”- magyarázta Mózes István, a ClientFirst Consulting Kft. ügyvezető partnere. „A telefonos ügyfélkiszolgálás tesztelése során 93%-ban első kísérletre létrejött a telefonos kapcsolat, valamint a kapcsolati időt 97%-ban megfelelőnek tartották a próbavásárlók. A call-center munkatársainak csupán 51%-a használt megerősítő mondatot, illetve 76%-a élt valamilyen búcsúzómondattal. Az elektronikus vevőkezelés mérése során 99%-ban egy órán belül kaptak visszaigazoló e-mail-t, és csupán 33% köszönte meg, hogy az ügyfélszolgálatukhoz fordult, illetve 33% használt elköszönő, búcsúzó formulát. A 2011-es verseny során a próbavásárlók több mint félezer üzletet teszteltek, és közel 140.000 kérdésre adtak választ.”- fűzte hozzá a szakember.

„A program során mért adatok mellett az is nyilvánvalóvá vált, hogy az igazán kiváló teljesítményeket az ügyfélkiszolgálás területén azok a vállalatok érik el, amelyek képesek a magas szakmai tudást a személyes kiszolgálás varázsával ötvözni a mindennapi vevőkapcsolatokban. Bízunk benne, hogy minél több hazai vállalkozás is csatlakozik programunkhoz a jövőben, és képes lesz felvenni a versenyt a nagy nemzetközi hátterű vállalatokkal az ügyfélkiszolgálás területén is” – nyilatkozta Kricska István a ClientFirst Consulting Kft. ügyvezető partnere.

A Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díj szakmai támogatója a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, a verseny jogi tisztaságát az e|n|w|c nemzetközi jogi iroda szavatolta.

A Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díj 2011 évi helyezettei:

Személyes kategória (Nagyvállalati méretcsoport)


Személyes kategória (Középvállalati méretcsoport)


Call Center kategória


Elektronikus kategória


Legyen az Ön cége is a díjazottak között! Jelentkezzen még ma a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Programba!

Jelentkezés

Vissza a lap tetejére